středa 28. září 2022

Celoškolní výlet do Brna

V úterý 27. září v 7 hodin ráno nasedáme do toho velikánského autobusu, posbíráme všechny děti a učitele v Horním Němčí a Slavkově a vydáváme se na plánovaný celoškolní celodenní výlet do Brna. Takové výlety, kterých se zúčastní celá škola, máme obzvlášť rádi. Již v Uherském Hradišti nás zdržela velká kolona způsobená opravou obchvatu. Navíc venku poprchává. To je ale situace. Nicméně neklesáme na mysli a do Brna přijíždíme tak akorát, abychom stihli představení v Planetáriu.

V pohodlných sklápěcích křeslech se od pracovníka Planetária dozvídáme letecké informace o planetách a galaxiích. Dozvěděli jsme se, že Země patří do galaxie Mléčná dráha. Pak následuje to hlavní: Nádherný film z budoucnosti o mladé dívce, která byla na prázdninách u svého otce na vesmírné stanici a vrací se domů. Jenomže, jak už to nejen ve filmu, ale občas i v životě bývá, nastaly problémy a cesta domů se dívce výrazně zkomplikovala. Projekce na kopuli planetária byla úžasná, často jsme byli vtaženi do vesmírného prostředí, až se z toho točila hlava.

Během filmu a nakupování suvenýrů venku přestalo pršet, a tak to zůstalo až do konce výletu. Přejeli jsme k ZOO a vydali se na zajímavou prohlídku. V ZOO jsme byli téměř sami. A co víc, velké množství zvířat bylo venku ve svých výbězích a my tak měli možnost vidět rosomáky, tygry, lvy, medvědy, opice, žirafy a mnoho dalšího. I přesto, že snad každý už někdy v ZOO byl, tak i zde jsme našli svá oblíbená zvířata, kterých jsme se nemohli nabažit. Závěrečné nakupování suvenýrů bylo rovněž zážitkem.

Cesta domů proběhla bez problémů, jenom zase to zdržení v Uherském Hradišti. Někteří cestu prospali, jiní dokonce zpívali.

Už teď se těšíme na další společné celoškolní akce.

Za úhradu cesty na školní výlet děkujeme Spolku přátel ZŠHN.