úterý 25. června 2019

Olympijský přespolák potřetí

Jakmile se v úterý 25. června sešli všichni žáci ve škole, přesunuli se po třídách na hřiště místní TJ. Slunko hřálo již od rána, a tak bylo potřeba jednat rychle a rázně. Na hřišti již byla vyznačena trasa pro mladší děti a na starší čekal  vyfáborkovaný okruh kolem potoka Okluky, který se po hrázi přehrady vracel na hřiště. Ovoce a jablkový mošt od „Ovocňáka“ zajišťovaly vitamíny a pitný režim, od stejného doavatele čekal na každé dítě klínek frgálu.
Po počátečních informacích se jako první vydaly na svoji téměř 1,5 km dlouhou trasu děvčata ze 3. - 5. ročníku. Netrpělivě jsme v cíli čekali a tipovali, kterou z nich uvidíme první na hrázi přehrady. Všem utekla s velkým náskokem Julka Bačková ze 3. třídy, za ní po chvíli dorazila do cíle Káťa Zelo a o 3. příčku vyhrála souboj s Karčou Bobčíkovou Anetka Zimčíková.
Kluci ze 3. -5. ročníku následovali děvčata a nejrychlejší z nich, Míša Zámečník ze 4. třídy, byl o 2 minuty rychlejší než děvčata. Druhý doběhl Mirek Horsák a třetí Jakub Antl. Velmi pěkný výkon předvedl i třeťák Tom Tomala.
Děvčata a kluci z 1. a 2. třídy běželi dva okruhy na fotbalovém hřišti. Za bouřlivého povzbuzování vyhrála kategorii děvčat druhačka Eliška Rybnikářová, druhá byla Dominika Štefaníková, třetí Sofie Hrudová, obě nadějné prvňačky.
Z kluků, kteří běželi jen čtyři, vyhrál Tomáš Krystýn, druhý byl Matyáš Jelínek, třetí Tobísek Kadlček, všichni druháci. Pepa Novotný, prvák, skončil čtvrtý.
První tři v každé kategorii dostali krásné medaile a drobné ceny, všichni ostatní žáci obdrželi pamětní medaile.
Závod se vydařil. Příští rok bychom chtěli pozvat žáky z okolních škol, abychom se s nimi poměřili.
Děkujeme rodičům, kteří se přišli podívat a povzbuzovali.

Vítězové kategorií 3.-5. ročníku stanovili rekordy trati:
Děvčata: Julie Bačková 8:39
Chlapci: Michal Zámečník 6:47