neděle 14. března 2021

Zápis do prvního ročníku ZŠ

Zápis k povinné školní docházce 
na Základní škole Horní Němčí, okres Uherské Hradiště 
proběhne v úterý a středu 27. a 28. 4. 2021.

Časový rozvrh zápisu bude upřesněn.

Vzhledem k doporučení MŠMT proběhne zápis s největší pravděpodobností bez přítomnosti dětí. Rodiče předškoláků budou informováni dopisem. V případě, že dopis neobdržíte, kontaktujte, prosím, školu na e-mail: zshornemci@gmail.com nebo tel. 728 383 172.

K zápisu přinesou rodiče vyplněnou přihlášku nebo žádost o odklad (ke stažení níže) a dále rodný list dítěte.

Přihlášku k zápisu je možné stáhnout zde (klikni na zde, zadej heslo pro stažení zshn). Vyplněné přihlášky přineste do školy v den zápisu. Případně zašlete do školy poštou nebo osobně dejte do schránky. Využít můžete také zaslání pomocí datové schránky nebo e-mailem (v tomto případě musí být žádost elektronicky podepsána) na adresu zshornemci@gmail.com nejpozději do 30. 4. 2021. V souladu se zákonem budou výsledky zápisu zveřejněny na webu školy (www.zshn.cz) a také na dveřích školy.

Pokud budete žádat o odklad povinné školní docházkystáhněte si žádost o odklad povinné školní docházky zde (klikni na zde, zadej heslo pro stažení zshn). Vyplněné žádosti o odklad přineste do školy v den zápisu. Případně zašlete poštou nebo osobně dejte do schránky. Využít můžete také zaslání pomocí datové schránky nebo e-mailem (v tomto případě musí být žádost elektronicky podepsána) na adresu zshornemci@gmail.com nejpozději do 30. 4. 2021. Aby mohla být žádost úspěšně vyřízena musí obsahovat 2 přílohy: 1. doporučující posouzení příslušného školského poradenského zařízení a 2. doporučující posouzení odborného lékaře neb klinického psychologa.

Postup pro podání žádosti o odklad je následující:
  • Zákonný zástupce požádá od 1. dubna do 30. dubna 2021 o odklad.
  • Zákonný zástupce může podat žádost bez doporučujících posouzení příslušného školského poradenského zařízení a odborného lékaře nebo klinického psychologa s tím, že ji dodá později. ředitel školy pak přeruší správní řízení a vyzve zák. zástupce, aby příslušná doporučení doložil, přičemž stanoví lhůtu, do kdy tak má učinit.