středa 17. ledna 2018

Škola, která žije sportem - psali o nás na webu ČAST

O pinpongové show, kterou získala naše škola jako odměnu za video, zaslané do soutěže, informoval i web České asociace stolního tenisu:

V Horním Němčí v okresu Uherské Hradiště funguje malá základní škola s malotřídkou. Žáků má škola sice málo, nadšení dětí a kantorů pro sport je však obrovské. O pingpongovou show projevili tak velký zájem, že neváhali a doslova přivezli další žáky z Dolního Němčí a Boršic, aby naplnili kapacitu potřebnou pro konání akce. O to více jsme se do této malé obce s velkým srdcem těšili.
Ve sportu a pohybových aktivitách jsou na škole v Horním Němčí aktivní už dnes. Škola je navíc zapojena do projektu MŠMT, díky které je na škole hodina pohybu týdně navíc. To oceňují nejen děti, ale také učitelé.
Show se konala v obecním kulturním domě, protože bychom se do malé školní tělocvičny všichni nevešli. Prostory byly příjemné, moderátor navíc ocenil pódium, ze kterého pozdravil všechny natěšené diváky a navnadil je na další zábavu. Pár slov pronesl na úvod také sám pan ředitel Břetislav Lebloch.