středa 21. června 2017

T-mobile OLYMPIJSKÝ BĚH se vydařil

21. června 2017se naše škola zúčastnila T – mobile Olympijského běhu. Uspořádali jsme ho v době, kdy v celé republice vyběhlo současně více než 50 000 žáků na podporu olympijské myšlenky.
62 našich žáků se vydalo na dvě různě dlouhé trasy. Žáci měli na hrudi startovní čísla, jako opravdoví závodníci. První trasa pro 3., 4. a 5. ročník měřila kolem 1500 metrů a vedla po polní cestě s cílem na místním hřišti. Trasa pro 1. - 2. ročník měřila kolem 500 metrů a celá byla vytyčena na školním hřišti. Na obě trasy se vydali zvlášť chlapci a děvčata. Všichni bojovali velmi srdnatě a ti nejlepší v každé kategorii proběhli cílem skrz cílovou pásku jako na velkých závodech. Potěšující bylo, že žáky přišli povzbuzovat i někteří rodiče a také žáci, kteří zrovna neběželi, povzbuzovali z plna hrdla.
Všichni účastníci závodu obdrželi účastnický diplom, kartonovou účastnickou medaili, kterou si po závodě mohli vymalovat, a corny tyčinky od sponzorů celorepublikové akce. Tři nejlepší v každé kategorii dostali navíc kovové medaile a drobné dárky.
Medailisté jednotlivých kategorií:
3 .- 5. třída chlapci: Matěj Lebloch, Jiří Kratochvíl, Pavel Tomala
3.- 5. třída děvčata: Aneta Koreňová, Kristýna Švardalová, Lucie Němcová
1.- 2. třída chlapci: Michal Zámečník, Filip Lebloch, Miroslav Horsák
1.- 2. třída děvčata: Kateřina Sára Zelo, Aneta Zimčíková, Barbora Jančová