pondělí 11. ledna 2016

Jak na přijímačky?

Informace o přijímacím řízení na SŠ 2015/2016

Pro zájemce o studium na osmiletých gymnáziích přínášímé stručné informace formou otázek a odpovědí k průběhu přijímacího řízení společně s přihláškou ke stažení a nejdůležitějšími odkazy:

Kdy a kde jsou zveřejněna kritéria pro přijímací řízení, termíny apod?
Kritéria musí být zveřejněna i způsobem umožňujícím dálkový přístup (internet) nejpozději do 31. ledna. Pro další kola nejpozději k datu vyhlášení příslušného kola. Na stejném místě by se měli uchazeči dozvědět o termínech konání přijímacích zkoušek.
Termíny jednotných testů pro šestileté a osmileté obory:
Řádný termín: 18. 4. 2016
Náhradní termín: 13. 5. 2016  
Na kolik SŠ mohu podat přihlášku v rámci prvního kola?
Platí možnost podat až 2 přihlášky v rámci prvního kola. Pokud se hlásíte na 2 školy, uvedete na přihlášce dvě školy. Pokud ne, druho školu nevyplňujete.
Jak vyplnit kolonku "Termín přijímací zkoušky" ?
Uvádí se termín "školní" přijímací zkoušky. Kolonka není určena k vyplnění termínu pro konání povinné přijímací zkoušky z ČJL a Ma v pokusném ověřování.
Je uvededné pořadí škol v přihlášce závazné?
Není.
Kdy je nezbytný lékařský posudek?
Do tiskopisu se lékařský posudek doplňuje jen v případě, kdy s euchazeč hlásí na obor, u kterého jsou podmínky zdravotní způsobilosti uchazeče stanoveny nařízením vlády. Nepožaduje se pro obor Gymnázium, ale požaduje se pro obor Gamnázium se sportovní přípravou.
Kdy a komu odevzdat přihlášku?
Vyplněná přihláška se odevzdává v listinné podobě střední škole, kam se uchazeč hlásí, nejpozději do 15. března 2016. Lze zaslat poštou. Pokud se hlásí na 2 školy, odevzdá (zašle) 2 přihlášky - každou na jednu ze škol.
Kdy mi potvrdí ZŠ přihlášku?
ZŠ potvrzuje teprve řádně vyplněnou přihlášku (všechny osobní údaje a výpisy z vysvědčení). Potvrzení musí být originální, tzn. že pokud se uchazeč hlásí na 2 školy, musí si nechat potvrdit 2 přihlášky.

Důležité odkazy:
Formulář přihlášky k dennímu vzdělávání v SŠ (xls, MŠMT)
Informace GJAK UB k přijímacímu řízení
Informace Gamnázia UH k přijímacímu řízení
Otázky o odpovědi k přijímacímu řízení (doc, MŠMT)