pondělí 26. října 2015

Dragon Day

Angličtina v naší škole děti obklopuje, a to nejen v hodinách tomu určených. Jsme zastánci CLIL metody výuky tohoto jazyka, tzn. přirozeného propojení angličtiny a ostatních výukových předmětů. Angličtinu u nás uslyšíte i během přestávek, při obědě či na výletě. Ale v největší míře se ozývá během speciálních "English Days", tj. celodenních akcích, při nichž děti ve smíšených týmech bojují o prvenství v tématicky zaměřených soutěžích.
Letos nás zaujali draci, jejichž popularita po shlédnutí filmu Jak ulovit draka vystoupala spolu s nimi k výšinám. A to nejen u kluků:-). "Dragon Day" byl tedy dětmi očekáván s napětím. A jak se jim líbilo krmení draků, šplhání k dračí jeskyni, dračí stopovačka, tichá pošta, dragon song nebo dračí cvičiště? Podívejte se :-)
Nejvíce se tentokrát dařilo týmu ORANGE (Adámek Švardala, Káťa S. Zelo, Neli Fibichrová, Matyáš Ondra, Kája Šimková, Luba Habarta, Kuba Jón a Honza Zámečník), kteří zvítězili o pouhý jeden bod před týmem PINK. Třetí se umístil tým YELLOW (viz fotogalerie). Velká pochvala ale patří všem, bojovali jako draci!