neděle 6. září 2020

Vzdělávací dny

V rámci projektu AŠSK uspořádala naše škola na konci prázdnin pro své žáky 2 vzdělávací dny. Přinášíme jejich krátké shrnutí:

Kouzelný den
Kouzelný den, a to nejen podle názvu, zažily děti, které se rozhodly strávit jeden z posledních prázdninových dnů ve škole. Jako už mnohokrát se přesvědčily, že učení nemusí být mučení, ale když se správně namíchá a "zabalí" do her a soutěží, stane se z něj velká zábava.
Během dopoledne děti vypátraly a vyluštily šifrované zprávy, procvičily se v angličtině při doplňování a dramatizaci zaklínadla a při sledování části příběhu o jednom popleteném čarodějovi, vymýšlely, jak asi příběh bude pokračovat. Nezapomnělo se ani na občerstvení, díky bohatým zásobám, které pro ně připravily paní kuchařky, si děti uspořádaly v parku báječný piknik.
Odpoledne se odehrálo ve znamení sportu. Své síly si děti poměřily při miniturnajích v košíkové, přehazované, opačné vybíjené a v kopané.
Celý den uplynul rychle jak mávnutím kouzelného proutku a všem nám vykouzlil usměvavé tváře a skvělou náladu.

Badatelský den aneb hurá do školy i o prázdninách
V posledním prázdninovém týdnu se naše škola zapojila do projektu Vzdělávací dny. Pro žáky byl připraven celodenní program, během kterého získali nové zkušenosti a dovednosti. 
Badatelský den byl rozdělen na část vzdělávací a volnočasovou. Při dopolední přírodovědné procházce žáci zjistili, že schovat se před bombou nebo vyšplhat na vyvýšené místo před potopou, není vůbec lehké. Zjistili, že zahrát si na medvěda je docela dřina. Po takových výkonech bylo nutno doplnit energii v podobě výborné svačiny a vrhnout se do další badatelské činnosti.  Práce s mikroskopem byla pro všechny velkým zážitkem a překvapením, co všechno je možné vidět, když si na to pořádně „ posvítíme“. Před obědem si žáci stihli nabatikovat trička, která pro ně budou vzpomínkou na „prázdninovou školu“.
Po dobrém obědě a odpočinku, který žáci věnovali stolním hrám, následovalo sportovní odpoledne. Do turnaje v přehazované a stolním tenise se žáci nadšeně vrhli a ze všech sil se snažili pro svůj tým získat body. Nemůže vyhrát každý, ale chuť a nadšení se cení. Protože se všichni celý den snažili, pracovali a bojovali, tak si odměnu odnesl každý. Nejen sladkou odměnu, ale hlavně zážitky a nové zkušenosti.