středa 11. března 2020

Informace k vydávání tiskopisu Žádost o ošetřovné - aktualizace - el. zasílání

Na základě rozhodnutí vlády, o uzavření základních, středních a vysokých škol, informujeme zákonné zástupce žáků naší školy, že škola na žádost zákonných zástupců vydá tiskopis Žádost o ošetřovné při péči o dítě do 10 let z důvodu uzavření školského/dětského zařízení (školy).

Tiskopis vystavuje výhradně školské/dětské zařízení (škola) v případě jejich uzavření z nařízení příslušného orgánu z důvodu havárie, mimořádného opatření při epidemii nebo jiné nepředvídané události.

Pokud tiskopis potřebujete, dostavte se osobně do školy, kde vám bude každý pracovní den v době od 8:00 do 12:00 tiskopis vystaven nebo napište na adresu školy zshornemci@gmail.com potřebné údaje a dohodněte si jiný způsob předání tiskopisu. Možné dohodnout i telefonicky na 728 383 172.

Tiskopis může škola zájemcům odeslat i elektronicky. Kontaktujte školu prostřednictvím emailu zshornemci@gmail.com nebo telefonicky na 728 383 172.

Podle § 39 odst. 1 písm. b) zákon č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, ve znění pozdějších předpisů, má nárok na ošetřovné zaměstnanec, který nemůže vykonávat v zaměstnání práci z důvodu péče o dítě mladší 10 let, protože školské zařízení nebo zvláštní dětské zařízení, popřípadě jiné obdobné zařízení pro děti, v jehož denní nebo týdenní péči dítě jinak je, nebo škola, jejímž je žákem, jsou uzavřeny z nařízení příslušného orgánu z důvodu havárie, mimořádného opatření při epidemii nebo jiné nepředvídané události.

Současně si Vás dovolujeme upozornit na stránky České správy sociálního zabezpečení, kde byla zveřejněna Informace pro rodiče a školská (obdobná) zařízení - https://www.cssz.cz/web/cz/-/karantena-a-osetrovne-informace-pro-rodice-a-skolska-obdobna-zarizeni-, kde je možno tiskopis rovněž stáhnout.