pondělí 8. ledna 2018

Pingpongová show


Na začátku všeho byl maskot Pingpongáček vyrobený ve školní družině a básnička, která v provedení dětí ze školní družiny měla pomoci k získání pingpongového stolu.

Na konci pak nádherná pingpongová show v podání týmu „Všichni za stůl“ v čele s reprezentantkou ve stolním tenisu Ivetou Vacenovskou.

Mezi začátkem a koncem jsme na poslední chvíli natočili a odeslali video, čekali, přestali doufat, abychom se nakonec dozvěděli, že jsme byli vybráni mezi 20 škol z celé ČR, pro které bude uskutečněna pingpongová show, dostanou pingpongový stůl, pálky, míčky a nabídku na založení pingpongového kroužku. Nebylo to úplně jednoduché, protože k uspořádání show bylo zapotřebi více než 100 dětí 1. - 3. tříd a předškoláků, kterým byla celá akce primárně určena.

Z oslovených sousedních škol a školek dorazily děti ze ZŠ Dolní Němčí, Boršice u Blatnice a z MŠ Horní Němčí.

5. leden 2018 byl  pro nás tím slavnostním dnem. Kulturní dům v Horním Němčí praskal ve švech. Show se zúčastnilo kolem 160 dětí. Při vstupu do sálu dostalo každé dítě účastnickou kartičku, která je opravňovala vyzkoušet si různé činnosti s pingpongovými pálkami a míčky nebo hru s reprezentantkou a dalšími členy týmu. Exibiční hru předvedla Iveta Vacenovská s trenérkou hluckého KST Monikou Vybíralovou a jejími dvěma žákovskými hráči. Na závěr dostaly všechny děti malou odměnu. Kroužek stolního tenisu se bude konat v pátek od 14 do 15 hodin pro přihlášené žáky 1. - 3. třídy.