úterý 27. září 2016

Družinová drakiáda



Hned na začátku školního roku se děti ve školní družině dozvěděly, že i letos proběhne oblíbená drakiáda.
Začalo tedy vyrábění a shánění draků. Někdo si svého draka vyrobil přímo v družině za pomoci či rady paní vychovatelky, jinému s výrobou draka pomohli a poradili rodiče a někdo si koupil draka igeliťáka.
A tak se ve středu 21. září  řadily před školou děti a spolu s nimi jejich draci. Byla to krásná podívaná na ten pestrobarevný průvod, který se od školy vinul vesnicí směrem za koupaliště. Zde na louce, kde se jindy pasou krávy místního farmáře, proběhlo zápolení draků všech druhů a velikostí.
Vítr při zemi neměl téměř žádnou rychlost, a proto bylo potřeba rychlým během dostat draka co nejvýš. To se dařilo zejména klukům. Na pomoc přišel i jeden tatínek, tak se povedlo i dívčí draky dostat nahoru. Tam se již draci pěkně vlnili a mávali svými dlouhými pestrobarevnými ocasy. Většině se podařilo v zápolení s draky šlápnout do některého z kravských lejn, která již naštěstí byla dřívějšího data.
A jak dopadla soutěž o nejhezčího draka, o nejvýše létajícího draka, nebo o to, který drak vydržel nejdéle ve vzduchu?
Rozhodli jsme se, že zvítězili všichni, kteří se  aktivně této drakiády zúčastnili. Děti se vracely do školy spokojeny,  ale nejraději by ještě se svými draky řádily dál.