středa 16. září 2015

Sbíráme, sbíráme, sbíráme!

ZŠ Horní Němčí sbírá spousty druhotných surovin a získává tak prostředky na vybavení (za sběr papíru jsme si například pořídili trampolínu na školní dvůr), školní výlety (ze sběru papíru byla zaplacena část dopravy do Brna v roce 2014), spotřební materiál (za body nasbírané za elektroodpad a tonery pořizujeme kopírovací papíry) nebo pitný režim pro naše žáky.

Co tedy sbíráme a kdy?

V rámci projektu RECYKLOHRANÍ sbíráme celoročně baterie (tužkové,  monočlánky, 4,5V, baterie do mobilů, počítačů), drobný elektroodpad (lampičky, rádia, mobilní telefony, klávesnice, fény, varné konvice, ...) a tonery do tiskáren.

Každý školní rok pořádáme 2 SBĚROVÉ DNY. Sbíráme starý papír (ne kartony) a textil. V tomto školním roce to bude v pátek 19. září 2015 a v pátek 6. 5. 2016. V rámci podzimního sběrového dne se zapojíme i do soutěže časopisu ABC o největší kupu papíru, ve které škola může získat až 50 000,- Kč.

V prvním pololetí tohoto školního roku se také zapojíme do soutěže společnosti Centropen ve sběru použitých per TORNADO. Do připravené nádoby v naší škole budeme sbírat pera Centropen Tornado, Tornado Cool, Tornado Blue a Tornado Fruity čísla Art. 4775, Art. 2675. V této soutěži může škola získat až 30 000,- Kč.

POMOZTE NÁM SBÍRAT VĚCI K RECYKLACI A ZÍSKAT HODNOTNÉ CENY PRO NAŠI ŠKOLU, POMOZTE ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ, PODPOŘTE CHARITATIVNÍ PROJEKTY.

DĚKUJEME