úterý 18. listopadu 2014

Kroužek pro nadané matematiky



Tento týden se bude již potřetí konat matematický kroužek pro talentované žáky naší školy. Kroužek vede Ing. David Jedelský pod pedagogickým dohledem PaedDr. Miroslavy Končitíkové a Mgr. Veroniky Jónové. Schází se jednou za dva týdny ve čtvrtek v 14 hodin.

Kroužek však neprobíhá jen v rámci setkání dětí s vedoucím ve škole. Žáci nejprve dostanou zadání několika příkladů. Nad těmi mohou během dvou týdnů přemýšlet a snaží se je vyřešit. Během této doby neznají správné odpovědi a jsou nuceni hledat cesty, jak po sobě získané výsledky zkontrolovat.

Při setkání ve škole porovnávají získané výsledky a cesty, kterými k nim žáci došli. Potom se zabývají dalšími zajímavostmi z matematiky a přitom si užívají spoustu zábavy. A tak už například skládali šestiúhelník z papíru a sledovali, jak mění tvar. Počítali kostky v pyramidě nebo se snažili donést babičce koláčky přes údolí skřítků.

A tento týden si možná vyzkouší i příklad plný odvážných námořníků zadaný v angličtině. Všichni se už těší, že jim určitě ráda pomůže paní učitelka Veronika Jonová.

A my se radujeme z toho, že tady máme tatínka, fundovaného matematika, který je ochotný se podělit s dětmi o své znalosti a zkušenosti a věnovat jim svůj volný čas. Panu Ing. Davidu Jedelskému patří  náš obdiv a velký dík.